Onze Diensten


Acupunctuur - Acupuncturisten passen diverse technieken toe, maar de meest kenmerkende is het prikken met dunne, steriele naaldjes. Soms wordt bij het prikken warmte gebruikt, opgewekt door een smeulend kruid (moxa) of door een speciale lamp. De therapeut stelt de diagnose onder meer door uw polsslag te voelen, de tong te bekijken en uw huid te bekloppen (palperen).

Omdat wij als doel hebben om uw totale gezondheidstoestand weer in balans te brengen, zullen wij u met verschillende methoden behandelen. Afhankelijk van de diagnose combineren wij de acupunctuurbehandeling met andere geneeswijzen, zoals kruiden, cupping of moxa.

Acupunctuur wordt effectief ingezet bij vele klachten. Langdurige klachten, waarvoor de westerse reguliere geneeskunde geen oplossing kan vinden, zijn vaak wel te verhelpen of verminderen met behulp van acupunctuur. Enkele voorbeelden: (chronische) vermoeidheid, depressie, burn-out, overspannenheid, RSI, hoofdpijn en migraine, rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, slapeloosheid, ongewenste kinderloosheid, eetstoornissen, zware overgangsklachten en darmklachten.

Moxa (bijvoet) is een zacht en wollig kruid met een verwarmende werking. Wij gebruiken moxibustie (ook wel moxa-therapie of moxabranden) om warmte-energie naar een acupunctuurpunt te leiden en zo de bloedsomloop en de qi-stroom te stimuleren. Moxa kan een heilzame werking hebben bij onder meer blessures, vermoeidheid en gewrichtspijnen.

Tuina is een vorm van Chinese manipulatieve therapie, bestaande uit massage, acupressuur en andere vormen van lichaamsmanipulatie. Tuina werkt door druk uit te oefenen op acupunten, meridianen, spieren of zenuwen om blokkades te verwijderen die de vrije stroom van qi (energie) voorkomen. Wij gebruiken vaak Tuina in combinatie met acupunctuur, moxibustion, cupping of Chinese kruiden.

Cupping draait om het vacuüm-zuigen van de huid. De therapeut plaatst hiervoor kopjes van glas op de huid. Door ze te verwarmen of via een pompje lucht eraan te onttrekken, zuigen de ‘cups’ zich vast aan de huid. Zo worden blokkades in de meridianen (energiebanen) opgeheven en versterkt de doorbloeding. Hierdoor worden spieren en huid beter gevoed en kan het lichaam zich ontdoen van afvalstoffen, met algehele ontspanning als gevolg.

Herbal MedicineKruidentherapie refers verwijst naar het gebruik van de zaden, bessen, wortels, bladeren, schors of bloemen van een plant voor medicinale doeleinden. Traditioneel houdt dit in het samenstellen van een mengsel van verschillende kruiden om een gepersonaliseerde formule te creëren op basis van uw specifieke behoeften. Wij leveren kruidensupplementen in de vorm van tabletten of capsules om u de zuiverste en beste kwaliteitsproducten te bieden.